Ongediertebestrijding van groot belang voor onze volksgezondheid

Het coronavirus heeft de afgelopen tijd veel teweeggebracht in Nederland. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt van onze bevolking verwacht zo veel mogelijk thuis te blijven. Helaas betekent dit niet dat ongedierte zich ook zullen verschuilen. Sterker nog, ongedierte trekt zich weinig aan van alle problematiek rondom het coronavirus.

Ongedierte als muizen en ratten profiteren dubbel en dwars van alle leegstaande winkels, restaurants en kantoren. Met als kers op de taart: meer kans om ongestoord verder voort te planten. Met helaas alle gevolgen en risico’s van dien.

Daarom is het juist wegens de risico’s van ongedierte voor de volks- en diergezondheid en voedselveiligheid van uiterst belang dat ongediertebestrijding doorgaat tijdens de aanpak van het coronavirus. Ter ondersteuning van bedrijven en organisaties met vitale processen en cruciale beroepsgroepen is het zelfs noodzakelijk om plaagdierbeheersing te continueren. Een veilige en gezonde werkomgeving in openbare ruimtes vormt voor elke organisatie namelijk de basis.

Bij Martens Plaagdierpreventie volgen we het nieuws omtrent het coronavirus op de voet en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit uit zich in het volgende:

  • Ik stel mij voor zonder handdruk.
  • Als plaagdierbestrijder draag ik handschoenen en indien nodig een masker of mondkapje.
  • Ik vraag u vriendelijk om wederzijdse 1,5 meter afstand te houden.
  • U wordt gevraagd om de rekening via pin te betalen.
  • Op het moment dat er een afspraak staat, maar u als klant of ik als bestrijder ervaart klachten die wijzen op een corona besmetting, dan dient er contact opgenomen te worden om de afspraak te verplaatsen.
Ongediertebestrijding
[brb_collection id="853"]